Pieniä hymyjä ja naurahduksia

”Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toinen toistanne. Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne.” Joh. 13:34-35

Suvi ja hänen uusi paras kaverinsa.

 

Pääsimme lasten kanssa leikkimään ja riehumaan puistoon. Keinuminen ja kuurupiilo olivat lasten suosikkileikkejä.

Keskuksella vietämme paljon aikaa lasten kanssa. Heidän kanssaan olemme saaneet värittää värityskuvia, juosta käytävää pitkin kilpaa ja leikkiä autoilla. Kuinka ihania kohtaamisia!

Monastiraki ja taustalla näkyvä Akropolis.

 

Nämä päivät, jotka olemme saaneet viettää täällä Ateenassa ovat olleet hyvin antoisia ja ajatuksia herättäviä. Emme voi muuta kuin kiittää näistä kaikista hetkistä ja kokemuksista, jotka olemme yhdessä jakaneet. Enää vain viikko jäljellä tästä reissusta ja työpäiviä on jäljellä kaksi. Olo alkaa olla haikea.

Ihmiset joita kohtaamme ovat kokeneet paljon sellaisia asioita, joista me emme ymmärrä mitään. Ne traumat ja pelot näkyvät etenkin lasten kasvoilla; osa heistä on totisia, eivät hymyile ja naura, niin kuin tavallinen leikki-ikäinen lapsi. Eräs tapaamamme pieni tyttö on juuri tällainen totinen ja vakavanoloinen lapsi. Hän on ollut erityisesti sydämelläni ja olen pohtinut paljon sitä, mikä saa hänet käyttäytymään niin. Yhtenä aamuna keskukselle kävellessämme rukoilin, että voisimme nähdä tällaisten lasten kasvoilla iloa ja osaisimme rakastaa heitä oikealla tavalla. Juuri samaisena päivänä tämä edeltä mainittu tyttö hymyili ja nauroi ensimmäistä kertaa minun nähdessäni! Aivan upeaa huomata aina uudestaan ja uudestaan, kuinka Jumala oikeasti kuulee rukoukset ja välittää jopa tällaisesta pienestä pakolaistytöstä.

Rukous ja luottamus Jumalaan on yksiä suurimpia lahjoja, joita olemme saaneet. Rukouksen avulla voimme tuoda Jumalan eteen asioita, jotka ovat sydämellämme ja samalla rakentaa suhdetta Jumalaan. Ja mitä olisi elämä ilman luottamusta Jumalaan? Vailla perustusta. Kun turvaamme elämämme Jumalaan, on perustuksemme oikealla pohjalla eikä meillä ole mitään pelättävää.

<3: Elina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

88 + = 95