Hetken hengähdys

”Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien.” San. 3:5-6

 

Parin ensimmäisen rankan ja pitkän päivän jälkeen saimme tänään torstaina nauttia auringon paisteesta ja ihanasta vapaapäivästä Ateenan kaupungin tutustumisen merkeissä. Lähdimme aamupäivällä keskustaan katselemaan kaupungin menoa ja vilskettä: ihastelimme keskustan kauniita rakennuksia ja kävimme tutustumassa Kreikan historiaan paikallisessa museossa.

Tänään Benaki-museoon oli onneksemme vapaa pääsy ja saimme siellä nähdä mm. useita erilaisia historiallisia asuja.

Istahdimme välissä myös syömään paikallista ruokaa: kreikkalaista salaattia ja gyros pitaleipiä.

Vierailimme kreikkalaiskatolisessa kirkossa nimeltä Ekklisia Kimisi Theotokou Chrisospileotissis. ( Googletimme nimeä ainakin puoli tuntia 😀 )

Presidentillinen vartiokaarti.Sanni ja paikallista katutaidetta

 

 

Aika täällä on saanut pohtimaan sitä, kuinka kiitollinen saa olla siitä kaikesta mitä Jumala on meille Suomessa antanut. Suomen kansalaiseksi syntyminen on tosiaankin lottovoitto – ja kuinka vähän osaamme siitä kiittää. Täällä ollessamme olemme saaneet kohdata ihmisiä joilla ei ole mitään ja silti nämä ihmiset osaavat kiittää siitä vähästä mitä he saavat. Kuinka erilainen elämä olisikaan ollut, jos olisin syntynyt toiseen kulttuuriin ja toiseen maahan. Mitä, jos minulla ei olisi vapautta uskoa? Entä mitä olisi elää jatkuvassa turvattomuuden tunteessa? Siinä on joka päivälle kiitoksen aihetta.

Paljon ajatuksia nousee ilmaan, kun täällä pakostikin pysähdymme pohtimaan elämän isoja ja pieniä asioita toisen kulttuurin sekä erilaisten ihmisten ja heidän näkökulmansa kautta. Viime vuosina on puhuttu paljon pakolaisista ja heidän tilanteestaan, mutta on aivan erilaista myös kohdata näitä ihmisiä,  saada tarinoihin kasvoja ja nimiä sekä yhteisiä hetkiä ja muistoja heidän kanssaan.

Toivon, että saamme jokainen kasvaa ja vahvistua tämän matkan aikana sekä löytää ja pohtia omaa paikkaamme tässä maailmassa. Kuinka suuri rikkaus onkaan saada olla täällä tällä porukalla kokemassa uusia asioita ja juurtua yhä enemmän kiinni ristin juureen!

<3: Elina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 3 = 5